Report this app

Description

Mă aștept ca criptomoneda să aibă un rol important în viitor, dar va dura mai mult decât crezi.

Blockchain reduce costurile tranzacțiilor digitale la aproape zero. Din acest motiv, are un caz de afaceri foarte convingător. Contractele inteligente reduc costurile legale, de audit și de conformitate la aproape zero. Acest lucru îmbunătățește cazul de afaceri. Sunt sigur că unor companii le-ar plăcea să plătească .000004 USD pentru decontarea tranzacțiilor cu XLM în loc de 1% + taxe pentru decontarea tranzacțiilor cu Visa. Nu toate, dar unele. Garantez că unele companii ar prefera să achiziționeze proprietăți și bunuri fără a plăti mii de dolari în taxe de transfer, împrumut, schimb, asigurare și decontare. Nu toate, dar unele. Știu unii oameni care ar prefera să folosească sistemele de internet susținute de criptomonede, mai degrabă decât să aibă încredere într-o companie cu datele lor personale, conturile de card de credit și informațiile private. Nu toate, dar unele.

Criptomoneda oferă acest potențial.

Dacă realizează acest potențial – și cred că o va face – veți folosi câteva monede diferite în viața de zi cu zi, împreună cu moneda dvs. locală. Fiecare criptomonedă va fi concepută pentru un anumit tip de tranzacție, fiecare convertibilă instantaneu în orice alt tip de monedă la cerere. Banca dvs. sau portofelul dvs. de criptomonedă vă va permite să convertiți toate criptele în moneda dvs. locală și înapoi, probabil contra cost.

De exemplu, atunci când cumpărați o casă, veți utiliza un jeton imobiliar și un jeton de împrumut în loc de avans în numerar și ipotecă. Jetonul imobiliar va fi susținut de un algoritm blockchain și consens conceput pentru a gestiona acel tip de tranzacție mai bine decât alte criptomonede, iar jetonul de împrumut vă va oferi acces la alegerea contractelor inteligente pentru gestionarea împrumutului. Nu veți plăti taxe de decontare, transfer sau înregistrare și veți putea să închideți instantaneu – economisind mulți bani, timp, bătăi de cap și riscul ca tranzacția să cadă.

Când publicați o carte, veți plăti folosind un simbol de publicare – puteți chiar să plătiți editorului cu acel simbol. Jetonul respectiv va avea o bază de date sau un blockchain care captează informații esențiale pentru a vă proteja drepturile de autor, proprietatea intelectuală, redevențe etc.

Fiecare simbol va avea propriul blockchain și algoritmi / protocoale concepute pentru a maximiza utilizarea pentru un anumit tip de tranzacție. Dacă oamenii nu doresc să utilizeze criptomoneda dvs., va trebui să găsiți o altă modalitate de a plăti și de a fi plătiți. Veți schimba criptomonedele la cursul pieței „la fața locului” după cum este necesar pentru a cumpăra și vinde lucrurile pe care le doriți (puteți face asta acum, dar mă refer la „swapuri atomice” care nu necesită intermediar). Sau, veți deține mai multe criptomonede „pentru orice eventualitate” aveți nevoie de unele.

Poate că veți folosi o monedă emisă de guvern pentru impozite și anumite alte tranzacții, dar impozitele pe venit vor dispărea din cauza faptului că sunt prea complexe pentru a ține evidența și prea ușor pentru a vă oferi venituri prin schimbul de monede. Alte impozite vor lua locul impozitului pe venit, iar unele pot fi chiar plătite în monedă neguvernamentală.

Asta este doar pentru început. Prevăd în decurs de 10-15 ani, o companie mondială importantă se va aștepta ca oamenii să își cumpere produsele folosind o monedă de crit, probabil una din propria creație. Ce evenimente majore vor avea loc în următorii 50 de ani?

Am scris o poveste pentru a vă arăta viziunea mea despre o țară care rulează pe criptomonede. Aflați mai multe la: Consensusland (site-ul temporar până când site-ul oficial va fi difuzat).

Acestea fiind spuse, chiar dacă exemplele de mai sus sunt proiecte reale, nu cred că tehnologia este suficient de bună pentru a concura cu tehnologia mai scumpă și mai împovărătoare pe care o folosim deja în economiile noastre dezvoltate, deși pentru unii oameni din țările în curs de dezvoltare sau țări în cazul unui guvern corupt sau ineficient, criptomoneda este deja o îmbunătățire în multe privințe față de modul în care își desfășoară deja activitatea.

Dar mulți, mulți oameni inteligenți, pricepuți, muncitori, ambițioși încearcă să facă criptomoneda mai bună, mai rapidă, mai utilă. Și, în cele din urmă, vor reuși, la început, încet, aplicând tehnologia în moduri care nu se „simt” ca criptomonede sau cel puțin nu sunt marcate în acest fel. În timp, veți vedea câștigători și învinși și inovații care reduc numărul de criptomonede de la mii la câteva zeci sau mai puțin și, în cele din urmă, nici nu veți realiza că utilizați criptomonede.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *