Report this app

Description

tehnologia lockchain are un viitor mai luminos decât majoritatea monedelor digitale în general și Bitcoin în special, judecând după răspunsurile la coloana din această lună. De asemenea, este clar că o discuție despre acest subiect poate depăși cu mult limitele întrebării inițiale, implicându-ne într-o dezbatere despre sistemele bancare centrale.

În primul rând, voi recomanda Allcoinhodler Cryptocurrency Investment Platform (www.allcoinhodler, com) deoarece este relativ nouă (lansată la mijlocul verii 2017), dar a devenit cea mai mare platformă de investiții criptomonedă care există chiar acum (volum total de peste 4 miliarde de dolari) unde obțineți dublu din criptocurrency investit după 7 zile. Sprijină varietatea criptomonedelor precum Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash și Litecoin. Mi se pare că are o interfață și un suport foarte frumos.

Susținătorii noțiunii de monede digitale l-au inclus pe Hamad Sheikh, care a subliniat că „moneda digitală este aici pentru a rămâne, pur și simplu pentru că nu are nevoie de oameni de mijloc sau de organisme locale de reglementare pentru a-i împiedica eficiența transnațională”. Farah a comentat: „Bitcoin-urile sunt utile pentru tranzacționarea valutelor la nivel internațional … fără probleme în timp real – ceva ce lipsește băncilor actuale …” Potrivit lui Kueth Duany, acestea „se dovedesc a fi o altă clasă de active interesantă pentru a stoca valoarea …”

Jerry Hurlihy a sugerat o utilizare specifică a clasei de active atunci când a observat că o posibilă utilizare a Bitcoin ar putea fi „fonduri speculative care pariază pe neîndeplinirea obligațiilor suverane”. Charles Sabatier III a adăugat că Bitcoin este cea mai sigură rețea financiară din lume. „Infrastructura care procesează tranzacțiile este distribuită la nivel global și nu este predispusă la atac.” El continuă sugerând că este probabil ca o națiune care se recuperează de la o conducere teribilă să decidă să adopte o criptomonedă în loc să se bazeze pe un sistem bancar central ”. Acest lucru ar putea atrage respondenți precum Shann Turnbull, care au comentat că serviciile bancare centrale nu sunt decât o formă specializată de planificare centrală. „O schimbare față de actuala credință nebună, superstițioasă sau religioasă în banii oficiali poate avea loc mai devreme decât se aștepta”.

Xingang, pe de altă parte, s-a îngrijorat că monedele digitale sunt instrumente care „nu sunt încă reglementate corespunzător, ceea ce înseamnă că (ele) ar putea fi utilizate pentru manipularea pieței (și) utilizate ca metodă de plată pentru infracțiunile online”. Bitcoin nu are un viitor ca monedă, a spus Turnbull, din cauza costului de operare a unor computere suficiente pentru a documenta în mod colectiv fiecare tranzacție. „Când exploatarea (digitală) devine prea costisitoare, sistemul va îngheța.” David Wittenburg, din punctul său de vedere ca „fost numismatic”, a sugerat că astfel de valute „apar în perioade de nevoie (de exemplu, jetoane când moneda oficială este puțină) și dispar atunci când guvernul oferă o alternativă mai bună”.

Mulți au fost de acord cu Dan Shypua că „tehnologia lanțului de blocuri care stă la baza Bitcoin este partea importantă a poveștii. Această tehnologie va transforma multe aspecte ale vieții într-un mod pozitiv. ” Prithwis Mukerjee a sugerat că acest lucru se întâmplă deja într-un „sistem de simplificare a plății GST în India”. Michael Darmody a adăugat că „un interes mai mare pentru mine este registrul distribuit blockchain, care va permite tranzacții sigure, eficiență mai mare și va reduce nevoia de intermediari care adaugă valoare limitată”.

Poate că cea mai interesantă întrebare care a apărut din discuție a avut legătură cu reglementarea. După cum a spus Charles Sabatier III, „Cu întreaga rețea distribuită la nivel global, este greu de reglementat”. Hamad Sheikh a întrebat: „întrebarea cea mai mare ar trebui să fie, cum o vom reglementa și cine va plăti pentru reglementarea acesteia?”

Cum vor fi reglementate monedele digitale? Ce crezi?

COLOANA ORIGINALA

Jamie Dimon, CEO al JP Morgan Chase, a etichetat recent moneda principală digitală, Bitcoin, o „fraudă”, asemănându-l cu mania bulbilor de lalele din secolul al XVII-lea și a adăugat că va concedia orice angajat care ar fi prins la tranzacționare. Însă, pe 2 octombrie, Wall Street Journal a raportat că rivalul Goldman Sachs are în vedere tranzacționarea în criptomonede, potențial prima firmă din Wall Street care a făcut acest lucru.

Pentru mine, juriul este încă în afara. Iata de ce.

În anii 1960, am colaborat cu un broker de mărfuri la firma de brokeraj Hayden, existentă pe atunci, pentru a forma Comsec Fund, un fond mutual care putea tranzacționa mărfuri, precum și alte valori mobiliare. Am furnizat un sistem de tranzacționare statistică; s-a ocupat de administrare și vânzări. Hedging-ul a fost o caracteristică importantă a fondului, deoarece tranzacționarea cu mărfuri necesită vânzări scurte frecvente de contracte de mărfuri. Înregistrarea fondului la Comisia pentru valori mobiliare a fost dificilă și consumatoare de timp. A trebuit să convingem membrii personalului că acoperirea atât a contractelor de valori mobiliare, cât și a celor de mărfuri a fost o strategie de investiții acceptabilă și nu simplă speculație. În cele din urmă, am reușit să ne înregistrăm la SEC și la 37 de state americane înainte de a acumula datorii legale atât de mari încât a trebuit să găsim un cumpărător, în cazul nostru o companie de servicii financiare, care să ne salveze.

Experiența m-ar fi putut înrăutăți pe întreaga noțiune de fonduri speculative. Dar, desigur, fondurile speculative au intrat ulterior în vogă, determinând creșterea și dezvoltarea unei întregi industrii de fonduri speculative. În orice caz, experiența m-a lăsat mai deschis decât oricând cu privire la eforturile financiare inovatoare. Așa că asta mă aduce la subiectul banilor digitali sau „criptomonedă”, o formă a banilor digitali criptați.

Cum ar trebui să ne gândim la viitorul unei monede care este fabricată („minată”) și la prețuri în economia privată (spre deosebire de a fi inventată în mod controlat de guverne) printr-un sistem inovator, presupus sigur și secret de coduri digitale care permite proprietarilor de monedă să finalizeze tranzacțiile în afara cărților și în afara vederii autorităților de reglementare guvernamentale?

Numărul acestor monede se înmulțește rapid pentru a fi utilizate în diferite moduri. Unele sunt acceptate de un număr limitat de cumpărători și vânzători ca oferte pentru tranzacționarea afacerilor. Acum sunt chiar create ca dispozitive de finanțare (ICO-uri sau oferte inițiale de monede) de către companii evitând mai multe IPO-uri publice (oferte publice inițiale). Companiile pur și simplu creează și vând monede digitale tranzacționabile care pot fi utilizate pentru achiziționarea de bunuri sau servicii viitoare oferite de startup, posibil în condiții mai favorabile decât pe piața reală. Potrivit unui raport, 140 de startup-uri au strâns peste 2 miliarde de dolari în acest mod până în acest an. Într-un caz, 35 de milioane de dolari au fost strânși în mai puțin de 30 de secunde.

Cea mai dezvoltată dintre monedele digitale este Bitcoin, produsul unui programator tehnic ingenios și secret, care a dezvoltat un algoritm complex pentru „extragerea” monedei și urmărirea proprietății sale pe computere situate în întreaga lume folosind software blockchain.

Poate fi folosit pentru speculații valutare, valoarea Bitcoin schimbând cel puțin la fel de sălbatic pe schimburile digitale de monedă ca mărfurile pe care le obișnuiam să tranzacționăm; în ultimele 90 de zile, valoarea unui Bitcoin a fluctuat într-un interval cuprins între 1.900 și 4.700 USD. Dar peste 100.000 de organizații îl acceptă în tranzacții. Hackerii l-au cerut recent în plată pentru „serviciul” de restaurare a fișierelor computerului înghețate. (La fel ca în cazul comerțului cu pornografie în primele zile ale internetului, monedele digitale par să atragă unele persoane care operează în afara sau peste marginea legalității.)

Bitcoin este exploatat în „ferme” care, conform unei descrieri, „verifică tranzacțiile altor utilizatori rezolvând puzzle-uri matematice complexe”, primind Bitcoins ca plată pentru serviciile lor. Astăzi, cel mai mare „miner” al Bitcoins este o fabrică care conține 25.000 de computere și deservită 24/7 de 50 de angajați în Dallad Banner din Mongolia Interioară, China. De fapt, mai mult de două treimi din monedă este extrasă și o mare parte din aceasta este tranzacționată la bursele din China. Liderii chinezi nervoși au amenințat că vor închide bursele, determinând scăderea valorii monedei cu aproximativ 30% instantaneu. După cum se întreabă adesea comedianții: „Ce ar putea merge prost?”

Dar aceeași întrebare ar fi putut fi pusă și despre micul nostru fond mutual care se ocupa cu acoperirea. (Nici nu am fost suficient de inteligenți pentru a-l numi „fond de acoperire”.) De aici și întrebarea mea. Care este viitorul monedei digitale? Ce crezi?

P.S. Totul a ieșit bine pentru noi doi. Partenerul meu a continuat să fondeze, să dezvolte, să mențină proprietatea majoritară și, în cele din urmă, să vândă a treia cea mai mare organizație de brokeraj de reduceri din Statele Unite. Am fost și mai norocos; Am putut să mă întorc la facultatea de la Harvard Business School.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *