Report this app

Description

Bitcoin în sine poate gestiona 7 tranzacții pe secundă la viteză maximă. Cineva va sări în comentarii și va declara „DOMNUL, REȚEAUA LIGHTNING, DOMNULUI, NU AȚI CITIT SIRUL WHITEPAPER”.

Voi explica Lightning Network și de ce nu contează într-o secundă.

În primul rând, bitcoinul regulat funcționează după cum urmează. Inițiați o tranzacție către o adresă de portofel. Adăugați ceea ce se numește o „taxă de tranzacție”. Imaginați-vă un timbru poștal făcut din bani, plătibil celui care livrează efectiv tranzacția pentru dvs.

Între timp, minerii sunt ocupați să ghicească naibii de numere pentru a obține dreptul la un anumit bloc. În timp ce ghicesc dracii din numere, ei preiau tranzacții. Oricine primește numărul potrivit procesează toate aceste tranzacții, ridicând acele taxe de tranzacție dulci și dulci.

Un bloc va dura aproximativ zece minute până la mine. Dacă minerii se îmbunătățesc la minerit, mineritul va deveni automat mai dificil. (Acesta este motivul pentru care a vorbi despre eficientizarea energetică a mineritului este o nebunie. Minerii vor adăuga doar mai multe minerite pentru a compensa asta.)

În prezent, un bloc poate efectua aproximativ 1800-2200 de tranzacții. Ipotetic, ne-am putea încadra în 4200, dar …

În cele din urmă, ne confruntăm cu un lucru numit „dimensiunea blocului” maxim, iar Bitcoin’s este plafonat permanent la aproximativ 1 MB.

Dacă într-adevăr doriți să deranjați un entuziast Bitcoin, întrebați-i de ce nu măresc doar dimensiunea blocului pentru a gestiona mai multe tranzacții. Veți cădea pe o gaură de iepure. Va fi minunat. TL; DR este rezultatele dramelor pe internet.

Deci, suma totală aici este că putem face 3-7 tranzacții pe secundă. Minunat.

Deci, vrei să plătești un tip în Bitcoin. În majoritatea cazurilor din viața reală, aceasta va fi undeva între „acum, 10 minute, 30 minute și 60 minute” de acum. Acest lucru este extraordinar atunci când cumpărați o mașină cu Bitcoin sau ceva, unde oamenii au timp și energie pentru a face față.

Însă vrem să vorbim întotdeauna despre cafenea, în care nu sunt cu asta. Ce se întâmplă dacă, practic, ați putea configura o „filă” cu oricine? Apoi, practic, vor primi instantaneu Bitcoin, garantat, iar apoi puteți reumple „fila” după aceea.

și aici intervine afurisitul de rețea de fulgere.

Hokay. Asa de. Acest lucru este de fapt o rețea complicată de noduri și canale și este, cel puțin teoretic, un fel de îngrijit. Există un ghid despre cum să-ți conduci propriile, pe care le voi împinge sub un [2] acolo. Acestea fiind spuse, la fel ca aproape orice altceva de făcut cu Bitcoin, înșelarea acestuia poate pierde permanent banii pentru totdeauna.

Deci, lung și scurt este să direcționați o grămadă de tuneluri escrow între dvs. și persoana către care doriți să trimiteți bani. Le spui că vei trimite bani. Monedele se amestecă prin canalele tuturor, persoana pe care o primești este plătită, iar tranzacția se poate rezolva pe blockchain practic oricând și te îndepărtezi cu cafeaua.

Cam ca niște mărgele de pe un șir. Este mai complicat decât acesta, dar nu este relevant.

Ideea este, la sfârșitul zilei, acea tranzacție pe care ați făcut-o? A revenit pe blockchain. Acest lucru este minunat, în timp ce Bitcoin nu are nimic care să se apropie de adoptarea semnificativă, dar să revenim la decembrie 2017.

Corect, taxele de tranzacție Bitcoin au fost de 22 USD pentru „într-o oră” și 50 USD „în 10 minute sau mai puțin”. Acea tranzacție Lightning Network pe care tocmai ați făcut-o? Va trebui să treacă la asta la un moment dat, cum ar fi traficul de pe autostradă care se reunește pe o bandă cu două benzi. Principalul avantaj al rețelei Lightning este că vă poate redirecționa tranzacția, în mod eficient, ori de câte ori blockchain-ul este suficient de „gol” pentru a vă introduce tranzacția. Ați revenit la așteptarea la rând pentru a vă „reumple” canalele, astfel încât să puteți reveni la cheltuieli.

Suma maximă a tranzacțiilor rămâne de 7 pe secundă, indiferent de ce se întâmplă. Lightning Network tocmai răspândește sarcina, dar nu este mai eficientă în rezolvarea problemelor de trafic, așa cum este construirea mai multor autostrăzi. Blocajele de început și sfârșit vor fi întotdeauna acolo.

Whew, asta a fost câteva cuvinte. Sa continuam.

– E în regulă, Tyson. Cred în dovada monedelor de miză, precum Ethereum ”.

Ei bine, dovada mizei este, cel puțin, mai puțin catastrofală din punct de vedere ecologic decât dovada muncii. Principiul de bază este acela că sistemul determină automat cine ajunge la mine în virtutea cantității de monedă pe care sunteți dispus să o pierdeți dacă sistemul dovedește că încercați să fiți un șiret.

Pentru persoanele care doresc să participe la validarea rețelei Ethereum, mutarea în PoS le va cere să își stocheze ETH într-un portofel prin procesul de„ mizare ”. Dacă un actor nu respectă regulile de consens și este rău intenționat față de rețea, riscă să-și piardă tot Etherul mizat.

Desigur, rău intenționat față de rețea este decis și prin consens. Acest lucru înseamnă că un consorțiu bogat ar putea, știi, să stabilească în cele din urmă că oricine altcineva încearcă să pună miza pe Ethereum a fost „rău intenționat” modificând un pic blockchain-ul, ștergându-și automat et-ul de pe masă. Practic, recompensează oamenii bogați cu „a fi mai bogați”. Adică, dovada muncii face asta și în virtutea „îți poți permite minerii”, dar …

… Ei bine, cel puțin nu este la fel de catastrofal ca dovada muncii, dar este practic garantat că se centralizează în timp.

„Dar Tyson, există monede precum Ripple!”

Este o securitate ilegală, iar SEC va avea o zi pe teren.

Chiar dacă nu a fost, este o monedă centralizată cu o companie centrală care poate inversa tranzacțiile. În acel moment..de ce te deranjează? Întregul punct al criptomonedei este de a facilita distopia libertariană anarco-capitalistă, unde cumva toată lumea se sustrage impozitelor sau ceva de genul acesta.

„Bine, dar IOTA este infinit scalabil și descentralizat!”

Hooo! Bine. IOTA este o monedă complicată. Este un rahat. Folosește Ternary, dintr-un motiv de neînțeles. În loc de dovada muncii, de fiecare dată când doriți să efectuați o tranzacție, procesați două tranzacții.

Fiecare tranzacție pe care o efectuați este deviată în mod aleatoriu către altcineva pentru a o gestiona. Întrucât de fiecare dată când cineva face o tranzacție, sunt gestionate două tranzacții, rețeaua nu ar trebui să se supraîncarcă niciodată, nu?

Ei bine … folosești aleatoriu, ceea ce înseamnă că folosești o sămânță. Cineva, undeva jos, ar putea învăța cum să abuzeze de asta. Folosește o funcție.

Dar nu trebuie să ajungem în acel moment pentru ca IOTA să cadă ca o casă de cărți.

Amintiți-vă, obiectivul principal al unei criptomonede este de a preveni cheltuielile duble. Bitcoin face acest lucru impunând unui răufăcător să aibă la fel de multă putere ca mai mult de jumătate din restul rețelei combinate. Este complet nebunesc, dar face treaba. Ethereum face acest lucru făcându-vă să riscați o grămadă de bani, așa că nu ar trebui să fie niciodată profitabil să faceți un atac de 51%. Din nou, un grup concentrat de oligarhi ar putea ocoli acest lucru … dar cel puțin ar trebui să coordonați o grămadă de pisici împreună pentru a face acest lucru și probabil că nu ar merita pentru nimic altceva decât o comedie incredibil de scumpă.

Teoria IOTA este că, dacă selectați în mod aleatoriu noduri pentru validarea tranzacțiilor, va fi greu să faceți un atac de 51%, deoarece nu veți păstra niciodată rețeaua.

Deci, chiar acum, există „coordonatori” centrali, deoarece volumul nu este suficient de mare pentru a face acest lucru chiar de la distanță. În cele din urmă, spun ei, volumul va deveni suficient de mare încât să puteți elimina în siguranță centralizarea și să aveți securitate.

Deci … bine, să presupunem că ai 4 GB de date pe lună pe un anumit dispozitiv. Nu-i rău, nu? Voi cita pe cineva care a făcut calculele. Trebuie să conectez / r / buttcoin aici, pentru că, dacă doriți o critică legitimă criptografică, trebuie să aveți încredere în oamenii a căror icoană este literalmente un fund. Spațiul cripto este al naibii de ciudat.

‘Să presupunem că avem un plan lunar de date de 4 GB pe dispozitivul nostru cu IOTA. Dacă dispozitivul nostru va efectua tranzacții IOTA (fără terți), trebuie să asculte toate tranzacțiile difuzate în rețea. În caz contrar, nu va putea face o selecție adecvată a sfaturilor.

Fiecare tranzacție este de 1.650 de octeți. Aceasta înseamnă că în planul nostru de date de 4 GB putem accepta cel mult 2.500.000 de tranzacții.

Există 2.592.000 de secunde în 30 de zile.

Aceasta înseamnă că dispozitivul nostru poate accepta cel mult 2.500.000 de tranzacții / 2.592.000 de secunde = 0,96 tranzacții pe secundă. Aceasta presupunând că folosim toți cei 4 GB doar pentru IOTA și nimic altceva.

Deci, dacă IOTA va fi utilizat de dispozitive cu planuri de date lunare de cel puțin 4 GB, trebuie să fie plafonat la 0,96 tps (sau posibil mai puțin). Nu numai că este jenant de lent, IOTA va fi, de asemenea, foarte vulnerabil împotriva atacurilor spam și poate fi ușor atacat cu 51%. ”

Deci, da, deoarece lățimea de bandă nu este de fapt nelimitată … începeți să vedeți cum se înnebunește acest lucru.

Asculta. Înțeleg. Fac. În trecut, băncile și guvernele au făcut niște prostii.

Răspunsul aici nu este doar de a externaliza rahatul umbros către oricine se întâmplă să fie bun la rahatul umbros și care nu este deja responsabil de nimic.

Ești o persoană de rahat? Nu? Alergă pentru guvern. Intrați acolo și nu fiți o persoană de rahat. Oamenii te pot vota. Ai internetul. Acest lucru se poate face.

Odată ce ai guverne pline de oameni fără rahat, atunci folosește statul de drept. Loveste acele banci. Fă-i să sufere pentru nenorocitele lor de rahat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *