Report this app

Description

Transformarea digitală a fost pe agenda organizațiilor de ani de zile și se preconizează că perioada 2018-2020 va fi un moment crucial pentru ca liderii să o planifice și să o implementeze în toate industriile.

Printre directorii superiori, există o recunoaștere pe scară largă a faptului că rolul tehnologiei digitale se schimbă – de la creșterea eficienței marginale la a fi un catalizator al inovației și al perturbărilor. Aceasta înseamnă că, în următorii ani, trebuie luate o serie de decizii pentru a evita sau risca să cadă pradă concurenților și perturbatorilor.

Când vine vorba de un interval de timp, 85% dintre factorii de decizie cheie consideră că au doar 2 ani pentru a face față transformării digitale. Așadar, în timp ce în ultimii ani s-au înregistrat unele mișcări în transformarea digitală, există acum o urgență și având în vedere că 59% dintre liderii de afaceri își fac griji că este deja prea târziu pentru ca aceștia să se adapteze, timpul este esențial.

Deci, ce ne rezervă viitorul transformării digitale și ce trebuie să ia în considerare liderii pentru a-și planifica dezvoltarea și implementarea?

Nu este vorba doar de tehnologie

Conform Era erei informaționale, transformarea digitală va domina strategia de afaceri în 2018, iar directorii executivi se vor uita la CIO-urile lor pentru a acționa ca parteneri strategici pentru a-i îndruma printr-o serie de schimbări semnificative.

Cheltuielile tehnologice sunt în creștere, depășind (pentru prima dată) – 3 trilioane de dolari la nivel global și 1,5 trilioane de dolari în SUA. Tehnologiile emergente încep să aducă o valoare reală și, pentru a profita la maximum de acestea, organizațiile trebuie să se asigure de o serie de elemente la locul lor.

Într-o epocă dominată de consumator, implementarea unei tehnologii care poate urmări, măsura și răspunde la schimbările cheie în comportamentul consumatorului ar putea face sau rupe o afacere. Automatizarea și AI completează forța de muncă pentru a oferi niveluri mai mari de eficiență, o perspectivă și obsesia clienților este fundamentul succesului organizațional în 2018. Această schimbare permite rolului OCP să se ocupe de creștere sau să renunțe la influența unui alt membru al suitei C, precum un șef de creștere.

„Acest lucru îl aduce în prim plan cu consiliile de administrație, directorii executivi și echipele executive care caută o conducere tehnică și digitală. Liderii vor pune o distanță mai mare între ei și cei întârziați, folosind noi tehnologii și dezvoltând capabilități care să le permită să prezică nevoile clienților și să rămână continuu în față. a schimbării dorințelor clienților. ” – Forrester

Pentru a avea succes în 2018 și mult timp în viitor, este esențial ca liderii digitali să acorde prioritate optimizării experienței clienților lor și să îmbunătățească rezultatele afacerii pe mai multe canale, conectând puncte cruciale între oameni, informații și sisteme.

Cu toate acestea, deși tehnologia este esențială pentru trecerea la digital, nu este tot ceea ce este implicat. Directorii superiori vor trebui să cultive cultura și mixul de talent adecvat pentru a se transforma într-o afacere digitală funcțională. În plus, construirea unei structuri executive care funcționează pentru organizație este, de asemenea, esențială.

1) Clarificați cine este responsabil

“Companiile care se confundă, care cred că obiectivul lor este veniturile sau prețul acțiunilor sau ceva. Trebuie să vă concentrați asupra lucrurilor care duc la acestea.” – Tim Cooke, CEO Apple

43% dintre organizațiile cu o strategie digitală matură consideră că departamentele interne concurează pentru a deține digitalul drept cea mai importantă barieră în calea transformării digitale. Pentru a vă asigura că strategia dvs. de transformare digitală este de succes, durabilă și are un impact maxim, este esențial să clarificați cine este responsabil pentru fiecare proces.

Fiecare afacere este ușor diferită în ceea ce privește serviciul, produsul, structura, modelul și cultura, dar atunci când vine vorba de migrarea către digital, numirea persoanei sau a persoanelor potrivite pentru locul de muncă este esențială. În timp ce mulți experți spun că evoluția rolului CIO atât în ​​ceea ce privește tehnologia, cât și serviciile, va face rolul CDO învechit – această perspectivă este oarecum liniară.

Adoptând o abordare colaborativă, CDO și CMO ar trebui să colaboreze cu CIO pentru a ajuta la accelerarea procesului de transformare digitală, folosind o combinație colectivă de date analitice, perspective tehnologice și tehnici inovatoare de marketing pentru consumatori pentru a ajuta afacerea să prospere în epoca clientului.

Adesea, o conducere puternică implică colaborarea și, atâta timp cât toată lumea își cunoaște clar obiectivele, obiectivele și responsabilitățile de la început, afacerea dvs. va putea să se transforme digital, fără probleme.

2) Abordați deficitul de abilități digitale

Cu un comportament al consumatorului în continuu flux, organizațiile sale vitale au capacitatea de a prezice modele, de a identifica tendințele și de a reacționa la situații noi. Până în 2019, pentru a face afacerile mai inteligente, mai inteligente și mai echipate să evolueze cu tendințele și tehnologiile emergente, 40% din toate inițiativele de transformare digitală – și 100% din toate eforturile eficiente IoT – vor fi susținute de capabilități cognitive sau AI.

Problema este dobândirea talentului de a utiliza această tehnologie cognitivă la potențialul său maxim. Potrivit unui studiu recent, 65% dintre CIO declară că lipsa abilităților îi împiedică, mai mult de jumătate simțind că dezvoltarea sau dobândirea de noi abilități este o prioritate. Acestea fiind spuse, pentru a prospera în lumea afacerilor moderne și a continua să vă conectați cu baza dvs. de clienți la un nivel valoros și semnificativ, liderii de afaceri de astăzi trebuie să încurajeze o cultură a învățării continue.

Prin crearea de forumuri deschise în care membrii echipei pot discuta în mod deschis noile tehnologii utilizate de companie și modul în care le afectează rolurile, precum și schimbul de abilități, date și informații, organizația poate avansa ca unitate coezivă. De asemenea, îmbunătățind personalul cu cursuri digitale relevante și oferindu-le instrumentele, timpul, precum și resursele pentru a continua să-și construiască talentele, vă veți asigura că transformarea digitală rămâne în centrul strategiei dvs. de afaceri.

Există o lipsă de competențe digitale la nivel global, dar luând inițiativa de a identifica punctele slabe din cadrul organizației, veți putea să o închideți și să puneți la punct procese pentru a vă asigura că odată cu noile tendințe vor apărea noi programe de învățare.

3) Pregătește-te pentru schimbări mari

Potrivit raportului Forrester privind previziunile din 2018, evoluția digitalului și impactul acestuia asupra afacerilor din întreaga lume vor fi preocuparea principală pentru companiile care doresc să își consolideze locul în viitor.

Deja perturbatoare imense, tehnologia AI și ML vor continua să fie o forță colosală în lumea afacerilor, ceea ce înseamnă că membrii suitei C trebuie să se angajeze în noi modele de operare care să adauge valoare organizației.

Predicțiile sugerează că, deși blockchain-ul nu va perturba nicio industrie, acele companii care înțeleg puterea și potențialul său vor continua să investească. Mai mult, liderii tehnologici vor începe să experimenteze cu calculul cuantic, urmând urmele liderilor din industrie precum Microsoft, Google și IBM.

În plus, companiile perturbatoare își vor transforma modelele de afaceri tradiționale în platforme de afaceri care se pot conecta direct cu clienții sau prin intermediari și parteneri. Această schimbare de abordare va face ca întrebările din sala de consiliu să se învârtă în jurul modelelor bazate pe platforme, a ecosistemelor noi de parteneriat și a modalităților inovatoare de organizare a afacerii pentru succes.

Pregătindu-se pentru aceste schimbări, liderii de afaceri vor putea să rămână cu un pas înaintea consumatorului, păstrând capacitățile de a forma relații de lungă durată, care rezistă testului timpului.

Până în 2020, 50% din Global 2000 va vedea că cea mai mare parte a afacerii lor va depinde de capacitatea lor de a crea produse, servicii și experiențe care sunt îmbunătățite digital.

În calitate de lider în transformarea digitală, este esențial să rămâneți transparent și deschis cu privire la fiecare măsură pe care o luați pentru a spori viitorul afacerii. Acordând acces la o serie de tehnologii și cunoștințe și arătându-le altora cum poate susține schimbări majore de afaceri, aveți șanse crescute de succes.

Momentul grevei este acum. Cumpărați cunoștințele de care aveți nevoie cu privire la tehnologiile digitale emergente înțelegeți modul în care planul dvs. va afecta afacerea, precum și utilizatorul final, valorificați datele în avantajul dvs., inspirați pe ceilalți să meargă în direcția corectă și veți evita să rămâneți în urmă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *